Bloggkalender

«juli 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Valpar i sommar!
We moving on!
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015

  Blogg

  "Man kan inte laga ngt som ej har gått sönder"

  2017-07-18 21:20 | 0 kommentarer

  Tog beslutet idag att starta Jill på IK 1 i år trots hennes ungdom hade tänkt vänta tills nästa år med henne men hon har utvecklats sig så pass bra att jag ej behöver skämmas för henne och med lite "flyt" så ska vi kunna tas oss igenom utan några större missöden.

  Jill gör aldrig några dumheter varken i jobben eller på träning men man får verkligen betrakta henne som en "underdog" (slår i underläge) dit jag har anmält henne ty hon möter flera IK2 hundar (hundar som har startat flera gånger i högsta klassen dvs i IK2) och det är tufft för en "rockie"( nybörjare) men jag åker inte dit för att träna utan för att tävla och trots att  motståndet är ngt övermäktigt så har jag mina egna målsättningar och uppfyller hon dom då blir jag mkt nöjd .

  Tävlingar är ett kvitto på den träning man har lagt ner på sin hund vilket innebär att om man har gjort "läxan hemma" behöver man ej riskera att sin hund ska göra bort sig

  Jill och Shania

  "Jill"

  Stamtavla Jill

   

  Har i veckan fått stamtavlorna från ISDS på både "Jill" och "Jet" och jag är mkt stolt över att kunna visa alla att det är bara topphundar bakom mina ung tikar "Jet" och Jill" det bådar gott framgent då har jag ett gott utgångsläge för framtida avelsarbete och att man har investerat långsiktigt rätt när det gäller avelsmatrial ty som alla kan se är det mkt meriterade hundar som dessutom är utom ordentliga nedärvare.

  "Jet" ska paras med "Sid" en son till den berömda "Gary" som nyligen blev 3:a på VM! "Jets" far "Jock" var också med på VM men tyvärr gick han ej till final det gjorde han däremot på International både -15 och16.Sid1

  "Sid"

  Stamtavla Sid

  CIMG6183

  "Burndale Jet" en härlig hund som aldrig sviker mig i det dagliga jobbet, mjuk och samarbets villig men som ändå kan koppla av helt när hon inte ska arbeta, hon har även varit mkt lätt tränad. "Jet" är friröntgad med A-höfter fick 90p på sitt VP av 100 möjliga på besvärliga får  kom på 4 plats i sin IK1 debut på om möjligt ännu mera besvärliga får

  Jag har mkt stora krav på min hundar som ska arbeta här på Högbo bruk då det är en väldigt speciell miljö som dom ska fungera i, "Jet" uppfyller dom kraven med bravur

  " Sid" och "Jet" är båda även gentestad mot CEA och IGS och har normal status dvs har ingen av dessa anlag i sina gener och följdaktningen kan ej deras valpar ha det heller   självklart kommer vi att behålla en valp i denna kombination fattas bara annat  vi tror stenhårt på den här kombinationen och är mkt förväntansfulla på att den ska bli "gjord"!

  Stamtavla Burndale Jet

  Det finns fortfarande möjlighet att tinga valp efter "Sid" och "Jet" och man kan gå in och se film på "Jet" om man söker på Finn-vallen på Facebook! Tilläggas kan att "Sid" är klar till kvarts SM!

  Till sist kommer här några bilder på några mkt berömda hundar av världs klass som ni hittar i stamtavlorna dels är det Serges "Gary" som är en nedärvare av sällan skådat slag och som har vunnit det mesta som går att vinna!

  "Gary" hade förutom sig själv 4st avkommor med sig i VM finalen 2017 detta är fullständigt unikt och har aldrig tidigare hänt!

  Gary

  Och en annan fantastisk hund Serges "Glenn" 

  Serges Glenn

  Båda dessa hittar ni i "Sids" stamtavla.

  12227591_10153280481671551_3569274604016399156_n

  Bobby Daziels "Spot" en också dokumenterad nedärvare honom hittar ni i "Jets" stamtavla. "Spot" hade en son "Burndale Cheif" som gick till VM semifinal 2017.

  Nedan finalist -15 och -16 på International R Hutchinsons "Jock". "Jock" var även han med på VM 2017!

  Vi pratar VM dvs världens bästa vallhundar (bordercollie) så som du käre läsare kan se det kommer att vara en fantastisk stamtavla på dessa valpar!

  Detta var bara några av alla otroligt fina hundar som du hittar i stamtavlorna!

  Hutchinsons Jock

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan