Bloggkalender

«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
We moving on!
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 • Blogg

  "Tala ej om för mig hur mkt du arbetar, tala istället om för mig hur mkt du får gjort"

  Fredagen den 23/10-15 är en dag jag aldrig kommer att glömma!

  009-084

   Maggan och jag har precis tittat färdigt på "Idol" och jag ska precis gå ut med hundarna klockan är 21.20. Och plötsligt ropar Maggan:Ett Lodjur!!!

  Och i gårdslampans sken kommer det ett stort lodjur och går förbi precis framför våran bil på några sekunder försvinner det bakom garaget och upp mot våran granne. Milde tid vad var det igentligen vi just har fått uppleva??? Såg vi fel eller? Upphetsningen är stor vill jag lova jag kastar mig på telefon och ringer en "vän i nöden".........

   Efter några minuter börjar grannens hund skälla våldsamt och då plötsligt kommer det tillbaka denna gång i trav!! Så inom loppet av 6-7 minuter får vi se lodjuret 2 gånger och sista gången med Anders i telefon snacka om att man var upphetsad.......Anders säger bara lugnt: Hannt du fota? FOTA!!! Vem hinner f-n med detta när det rör sig om sekunder.....men min hjärna hannt fota! Och vem kunde drömma om att vi skulle få se det 2 gånger??  Ett otroligt mäktigt och vackert djur var det i vart fall!

  Vilken makalös upplevelse och ngt jag har drömt om i 50år och så händer det 20m utanför vårat rums fönster!! Jag upplevde det som ett stort djur säkert omkring 60cm i mankhöjd ivart fall om jag jämnför med våra hundar så var detta betydligt högre, man såg tydlgt den lilla svansen med den svarta markeringen.

  Ännu ett minne för livet!

  Ett annat var den 14/4-11 klockan 21.15 så kom det en björn på 30-40m från huset och gick förbi denna gång på andra sidan huset!

  013-023

  Denna björn upplevelse fick jag uppleva med bästa vännen Anders Nordkvist och hans son Filip!

  Ja det var verkligen ett minne för livet! Björn spillning och spår ser vi någon gång varje år även inne på tomten ,så tydlgen bor man på rätt ställe för att få se både det ena och det andra, rävar, rådjur och älg ser vi ofta och spår efter utter har vi sett så det som står högst på önske listan nu är att få se varg! Djuret som så många älskar att hata!

  Dessutom kan jag härmed klarlägga att bara för att man ser olik djurarter från sitt fönster så är dom inte för den skull tama eller ger någon anledning till hysteri! Därmed kära blogg läsare har du säkert förstått att vi inte tänker åberopa skyddsjakt på det i inledningen nämnda lodjur!  

  Den okunninge undrar säkert om vi rädda när vi går ut med hundarna nu? Nä inte det minsta skulle aldrig falla mig in, det enda djur jag tycker illa om är fästingar, men rädd för några djur har jag aldrig varit tvärt om! Dämed har jag respekt för alla djur det är ngt helt annat! Det finns betydligt större anledning att vara rädd för människor, titta bara på tv så ser man vad mänsklighten ställer till!

  I övrigt så har nu alla grisar gått till slakt och det är tyst och stilla i gris hägnet! Fårklippning och scanning av tackorna väntas inom kort det sist nämnda blir som vanligt mkt spännande!

  Årets domar konferens är avklarad så nu går man till vinter vila!

  Trevlg helg! Shania/Maggan