Bloggkalender

«februari 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29

Senaste inlägg
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Det som gömms i snö kommer upp i tö"

  Vi har mkt kalla nätter med ner mot 12 till 15 minus grader men på dagarna kan det vara lika många grader + och det är jag tacksam för, men med tanke på dom kalla nätterna såtar deet inget på snö täcket ännu vilket hade varit önskvärt!

  Men dagarna blir allt längre och det är otroligt härligt! Såväl hundarna som jag är mkt sugna på att komma igång med träningen och därför börjar vi med konditions träningen nu det är en fördel att ha någon form av grundkondition på både mig och hundarna innan säsongen startar.

  Tankarna i år blir att starta på vallhundsprov till hösten och ev någon tävling om träningen går som jag hoppas och vill!

  Utvecklas dom nya som jag hoppas ska jag tävla IK1 med dom någon högre klass än så blir med största sannolikt inte aktuellt då jag inte är intresserad av SM osv! Och min filosofi är att det är mkt bättre att etablera sig och ligga i topp på IK1 än att vara "deltagare i IK 2" men som sagt vi får se jag kan ju ändra uppfattning i frågan även om det ej är troligt!

  Dessutom anser jag att det är helt absurt att man ska få flytta mellan klasserna vilket innebär att en Ik hund kan få möta en IK 2 hund osv! 

  Vilket innebär att skulle jag gå upp (om hundarna är av den kvaliten att dom har där att göra vill säga) i IK2 så skulle jag aldrig ha moral att kunna tävla i IK1 igen och det vore ju det inte värt.

  Så sammafattningsvis kan man säga att jag mkt hellre vinner en IK1 än kommer i sista halvan av en IK2.

  Har dömt en hel del och det är sannerligen inte enkelt att placera sig bra i IK 1 och att ligga i topp där är sannerligen en bedrift och ska inte underskattas!

  Dessutom är det en speciell känsla att veta att man har en hund som skulle kunna hävda sig mkt bra i högsta klassen men att man avstår att tävla där då man ej är intresserad O):- alltid retar det någon det har jag märkt redan nu efter alla påtryckningar jag fått beträffande Lazy o Queen att starta dem i IK2!

  Och ska man vara framgångsrik i IK 2 så ska man ha förutsättningar att kunna träna på IK 2 förhållanden och det finns inte på den plats jag arbetar och bor men däremot finns det perfekta Ik1 förhållanden då faller det sig naturligt att tävla och göra hundarna rättvisa i den klass dom hör hemma i även om deras kapacitet är betydligt större än så O):-

  Och dom hade inte "blivit bättre" av att ha startat i IK2 utan dom är vad dom är oavsett vilken klass dom tävlar dock kan jag säga jag skulle inte behöva skämmas för dem oavsett vilket motstånd och klass dom hade mött när dom var i tävlingsform, den kapaciteten besitter dom! O):- den vetskapen är otroligt skön att ha att slippa bevisa ngt för någon annan!

  Tävlar jag gör jag det för att vinna inte för att deltaga, det har alltid varit min filosofi och det har funkat bra hittills oavsett om det har varit bruks, utställning, jaktprov eller vallhundstävling!

  Däremot kan det ev bli en satsning på nöt till nästa år om hundarna håller måttet för det djurslaget men det återståratt se det är mkt som ska falla på plats innan man vet det.

  Hur som helst så kommer det hem lite kvigor i juni så möjligheten till träning kommer att finnas.

  Ja det var lite om både det ena och det andra , ha nu en bra vecka........

  Shania/Maggan

   


  "Att över vinna det svåra"

  Ja det finns många anledningar att vara glad såhär års t.ex. att det är vår i luften är ju lika underbart varje år!

  CIMG6042

  På kvällen kan det vräka ner snö för att dagen efter smälta bort igen..........

  Men det som ligger närmast i tiden är att jag klarade teori provs delen av körkortet igår känslan är obeskrivlig!!

  För den oinvigde kan jag berätta att vi har köpt ett nytt Williams släp till bruket och för att få köra det måste man ha körkort för tugnt släp och för att i sin tur få det så måste man ta om körkortet för bil + då 10 extra frågor som berör släpdelen.

  Och vilkoret chefen sa när jag ville ha nytt släp var att jag var "tvungnen" att fixa körkortet så skulle jag "få" köpasläpet, snacka om press ty det har ju hänt en del sedan jag tog körkot för 42 år sedan!

  Och det var svårt ngt alldeles extra svårt och jag har pluggat alldeles vansinningt  mkt i 1 månads tid och provade att göra provet förra veckan men det ville sig inte som bäst var jag 1p från att bli godkänd, men igår gick det äntligen vägen!!

  Tro mig aldrig någonsin mer kommer jag att utsätta mig för ngt dylikt ty i min värld var det massor av "meningslöst vetande" som man var tvungen att plugga in med andra ord kunskap som jag aldrig kommer att ha någon glädje av!!

  Så nu väntar bara uppkörningen den 22/3 sedan är det klart  och den bekymmrar mig inte alls ty att backa med släp i vinklar är som att "äta med pinnar" dvs övning ger färdighet och backa med släp kan jag verkligen!

  Sedan ska man köra miljö smart i runt i stan och på motorväg och det är inga problem heller!

  I övrigt så är det med mkt spänd förväntan man väntar på att snön ska försvinna så att man får börja träna dom nya hundarna det ska bli hur kul som helst

  Vem vet kanske det bli en vallhundstävling på Högbo i sommar tanken har kommit upp och omöjligt är det inte!

  Hur som helst så har vi ivart fall djur så det räcker i skrivandes stund är det närmare 100st så mkt djur har vi aldrig haft!

  CIMG6045

  Våran älskade "Sippan" har varit mkt inne denna vinter, man kan lugnt säga att hon inte är någon vinter katt!

  Hon gillar bäst att ligga och kura under en filt eller om matte är hemma ligga i hennes knä .

  Konkurrensen om matte är mkt stor ty alla vill ha "sin bit" av matte   och vem vill inte det  !

  Ha nu en bra vecka och njut av årstiden! Shania/Maggan

   


  "Det är bättre att ha det halt o glatt än att gå i lera och sörja"

  Ja så var då årets lammning över fy fadder rullan så  skönt samtliga lammade på en dryg månad! Och jag tror att allt som kan hända i en lammnings period hände på denna månad!

  Det har varit extremt jobbigt med massor krångel , men det befarade jag när det var extrem hög dräktighet vi fick till o med 2st 4-lingar. 

  Hur som helst så har vi nu när "krutröken har lagt sig" ivart fall 65st fina lamm vilket är ett nytt överlägset rekord i antal lamm på Högbo bruk.

  Vi har även börjat blicka framåt och varit och tittat på "våra grisar" vi ska hämta i vår! En delegation bestående av Jag , Erica och köks chefen på hotellet Stefan var till Ockelbo och fick se följande se nedan:

  CIMG6040

  CIMG6041CIMG6032CIMG6033

  Och vips var dom borta............

  CIMG6035

  Vem kunde ana att dom gömde sig under halmen............

  CIMG6036

  Och så plötsligt kom där fram en liten gynnare...........

  CIMG6037

  För att nästa stund försvinna igen...........

  CIMG6039

  Dom lite äldre gick utomhus ..........

  CIMG6041

  Ja det var verkligen härligt att se så fina grisar och att även få se vilken fin omvårdnad dom fick så det ska bli riktigt roligt att få komma och hämta dom i början på maj!

  I övrigt ser det ut som om vintern har "tappat sitt grepp" ett tag nu och det har jag verkligen inget i mot vi har haft + grader och till o med regn hoppas ddet fortsätter så att vi får vår snart!

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan