Bloggkalender

«februari 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29

Senaste inlägg
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Det som gömms i snö kommer upp i tö"

  Vi har mkt kalla nätter med ner mot 12 till 15 minus grader men på dagarna kan det vara lika många grader + och det är jag tacksam för, men med tanke på dom kalla nätterna såtar deet inget på snö täcket ännu vilket hade varit önskvärt!

  Men dagarna blir allt längre och det är otroligt härligt! Såväl hundarna som jag är mkt sugna på att komma igång med träningen och därför börjar vi med konditions träningen nu det är en fördel att ha någon form av grundkondition på både mig och hundarna innan säsongen startar.

  Tankarna i år blir att starta på vallhundsprov till hösten och ev någon tävling om träningen går som jag hoppas och vill!

  Utvecklas dom nya som jag hoppas ska jag tävla IK1 med dom någon högre klass än så blir med största sannolikt inte aktuellt då jag inte är intresserad av SM osv! Och min filosofi är att det är mkt bättre att etablera sig och ligga i topp på IK1 än att vara "deltagare i IK 2" men som sagt vi får se jag kan ju ändra uppfattning i frågan även om det ej är troligt!

  Dessutom anser jag att det är helt absurt att man ska få flytta mellan klasserna vilket innebär att en Ik hund kan få möta en IK 2 hund osv! 

  Vilket innebär att skulle jag gå upp (om hundarna är av den kvaliten att dom har där att göra vill säga) i IK2 så skulle jag aldrig ha moral att kunna tävla i IK1 igen och det vore ju det inte värt.

  Så sammafattningsvis kan man säga att jag mkt hellre vinner en IK1 än kommer i sista halvan av en IK2.

  Har dömt en hel del och det är sannerligen inte enkelt att placera sig bra i IK 1 och att ligga i topp där är sannerligen en bedrift och ska inte underskattas!

  Dessutom är det en speciell känsla att veta att man har en hund som skulle kunna hävda sig mkt bra i högsta klassen men att man avstår att tävla där då man ej är intresserad O):- alltid retar det någon det har jag märkt redan nu efter alla påtryckningar jag fått beträffande Lazy o Queen att starta dem i IK2!

  Och ska man vara framgångsrik i IK 2 så ska man ha förutsättningar att kunna träna på IK 2 förhållanden och det finns inte på den plats jag arbetar och bor men däremot finns det perfekta Ik1 förhållanden då faller det sig naturligt att tävla och göra hundarna rättvisa i den klass dom hör hemma i även om deras kapacitet är betydligt större än så O):-

  Och dom hade inte "blivit bättre" av att ha startat i IK2 utan dom är vad dom är oavsett vilken klass dom tävlar dock kan jag säga jag skulle inte behöva skämmas för dem oavsett vilket motstånd och klass dom hade mött när dom var i tävlingsform, den kapaciteten besitter dom! O):- den vetskapen är otroligt skön att ha att slippa bevisa ngt för någon annan!

  Tävlar jag gör jag det för att vinna inte för att deltaga, det har alltid varit min filosofi och det har funkat bra hittills oavsett om det har varit bruks, utställning, jaktprov eller vallhundstävling!

  Däremot kan det ev bli en satsning på nöt till nästa år om hundarna håller måttet för det djurslaget men det återståratt se det är mkt som ska falla på plats innan man vet det.

  Hur som helst så kommer det hem lite kvigor i juni så möjligheten till träning kommer att finnas.

  Ja det var lite om både det ena och det andra , ha nu en bra vecka........

  Shania/Maggan