Bloggkalender

«juni 2016»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Det som sker i Wien stannar i Wien"

  Ja så har du sedan en vecka tillbaka vår älskade Lazy lämnat oss saknaden är mkt stor men vetskapen om att hon har det bra gör att det är uthärdligt trots allt!

  Våra nya hundar har kommit och har anpassat sig bra i den övriga flocken och det ska bli spännande att se vad dom kan tillföra vår kennelverksamhet!

  Burndale Tom är en trevlig hanne på 13månader 

  CIMG6126

  Burndale Jet är en tillsynes lika trevlig tik på 10månader.

  CIMG6130

  och jag ska snart börja förberedda dom för vallnings träning då dom är "tända" till tusen!

  Bell snart 11månader är anmäld både till VP och IK1 i augusti hon går mkt bra för sin ålder inom kort kommer jag att lägga ut en film på henne som väl bekrftar hennes talang!

  En vistelse och tillika kärleksweekend i Wien i romantikens tecken är avklarad och intrycken är många spanska ridskolan var verkligen imponerande likaså den klassiska konsert med opera inslag vi var på med verk av Mozart , Vivaldi , Stauss m.fl.natt få upplva detta tillsammans med den personen som betyder mest för mig här i världen var underbart!

  Vädret var toppen maten likaså  dock kunde sängarna varit ngt bättre!

  Nästa vecka börjar semestern men innan dess ska vi tas oss igenom midsommaren med allt vad det innebär

  Glad midsommar allesammans! Shania/Maggan

   


  "En skeptiker ifrågasätter påståenden men omfamnar sedan bevisen,en förnekare ifrågasätter påståenden och förkastar sedan bevisen!

  FJP_6807

  Ett hundliv är kort och det gäller att ta vara på den tid man får ha tillsammans!

  Det är så lätt att ta allt för givet det gäller det mesta här i livet men det jag tänker närmast på är hon på bilden här ovan Finn-vallens Lazy!

  Dom flesta av alla mina hundar har bringat mig mkt glädje men få om än någon har gett mig så mkt glädje som Lazy i så väl i vardags arbetet som på tävlingar/uppvisningar!

  FJP_6781

  Jag har haft stora framgångar genom åren med många hundar men när jag ser tillbaka på dom 62 bc jag har haft så hamnar Lazy högst upp hon är den bästa jag har haft även om många andra har varit väldigt bra och några har varit champions!

  Lazy är dock den första hund som jag tillsammans med genomfört den optimala tävlingen med, den tävlingen där alla moment inte gick att göra bättre ett helt enkelt ett fulländat race!

  Den dagen var "vi oslagbara" kändes det som, har aldrig kännt eller upplevt ngt liknande när jag tävlat!

  Lazy har aldrg vid ngt tillfälle gjort mig besviken utan alltid presterat på topp oavsett om det har gällt djurslag som ankor, grisar kor eller får!

  Hon har varit klubbmästare i 2 olika klubbar tagit en dubbel tillsammans med Finn-vallens Queen i både Norge o Sverige inom loppet av en månad, var bästa hund över 3 dagar i Hudiksvall för 2 år sedan där hon vann sista dagens tävling!

  Det är en makalös känsla att ha en hund som man vet kan slå vilken annan hund som helst på en tävling oavsett vilken klass man skulle ha startat i den kapaciteten är sällsynt men likafullt hade Lazy den!

  Att jag sedan ej har haft ambitioner att tävla henne högre än IK1 det beror på mig och mitt eget ställningstagande inte på henne kapacitet

  Hennes kännetecken har varit hennes lyhördhet/lydighet samt mkt stora djurkänsla , stil o balans men också beslutsamhet.

  Jag kommer att sakna henne ngt alldeles oerhört kan jag lova och att hitta en ersättare till henne blir inte lätt!

  Jag kommer mkt väl ihåg när Bobby Daziel såg henne för några år sedan och uttryckte sig följande: !That Shania is a real good bitch"! Hur stolt blev man inte då? Få höra dom orden från "mästaren him self" det är  otroligt stort och ngt jag aldrig glömmer!

  FJP_6487

  Nu är dock tiden inne att låta Lazy få pension ty allt slit genom åren har tagit hårt på hennes kropp och jag vill att hon ska få leva några år till och säger därför: Tack Lazy för allt du gett mig under alla år, du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta men nu skiljs våra vägar åt men du ska veta att jag är omåttligt stolt över att vara din uppfödare/tränare och ägare!

  Nu ska jag träna upp en ny hund och det känns som jag har en riktigt lovande unghund på G!

  Bell heter hon och hon är anmäld till ett par tävlingar men p.g.a. hennes ringa ålder 10mån så väntar vi till agusti innan premiären blir av!

  Till veckan åker vi utomlands på semester det ska bli super kul och vi ska njuta av alla upplevelser, dessutom kommer det att bli toppen väder dit vi ska !

  När vi kommer hem väntar så väntar våra "nyförvärv" på oss det ska bli hur kul som helst att sätta dom i träning

  Till sist glöm inte att gå in på "kurser" och anmäl er till Bobby kursen i höst ty det finns endast ett begränsat antal platser kvar då flera redan har bokat!

  Shania/Maggan