Bloggkalender

«augusti 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
We moving on!
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Det sämsta med ålderdomen är att det mesta åker neråt utom tandköttet som åker upp"

  Hösten har verkligen gjort entre regnet har vräkt ner hela dagen och det är endast 10+! Men so what på med regnkläderna och ut i den så kallade verkligheten man kan i värsta fall bara bli blöt!

  Högbodagen gick bra uppvisnigen flöt på och såväl Bell som Lazy gjorde bra ifrån sig så jag misstänker att det blir en uppvisning även nästa år då det var många som kom fram efter åt och berömde

  Hustrun var i år min assistent och till ovärderlig hjälp och det var otroligt skönt att ha henne där när ljudanläggnigen trilskades och läget blev kritiskt för en stund. Vad är det man säger: Bakom varje framgångsrik människa står det en hustru" !

  Ngt tråkigt har dock inträffat Anders "ögonsten"Troja har insjuknat och ligger på Ulltuna med  hög feber  vi håller alla tummar och tår att hon snart är ok igen och åker ut och "sopar banan" med alla andra!

  På onsdag blir det att köra slaktdjur igen 

  CIMG5536

  CIMG5526

  Nu önskar vi alla en riktigt bra vecka och hoppas att vädret blir bra igen  Shania/Maggan

   


  "Den som lyssnar i smyg får höra sanningen om sig själv"

  Burndale Tom 15 mån är till salu skotsk imp och han har en mkt intressant stamtavla! Grundträningen är på börjad och det ser lovande ut!

  CIMG6126


  "Blyga pojkar får aldrig kyssa vackra flickor, vilken tur att man inte är blyg och inte en "riktig pojke"

  Det har blivit svalare ute nu och hösten är i antågande  om det kan man tycka vad man vill, men det spelar inte så stor roll vad man tycker, ty det är som det är i vilket fall som helst

  Sommaren är alldeles kort och det känns precis likadant varje år vilket i sig är en märklig känsla som är svår att förklara! Men det kan vara så att detta "fenomen" har att göra med vilken årstid man helst föredrar, och i mitt fall är det tveklöst sommaren som är överlägset bäst!

  Så det gäller att njuta så länge det går  och att vara i nuet och trots allt har livet aldrig varit bättre än det är  nu

  Träningen av hundarna går enligt planerna  och den 28/8 är det Högbodagen och iår så ska "Bell" få den äran att visa upp sig. 

  Aldrig har jag haft uppvisnig med en sån unghund tidigare men så är hon också en "undantagshund"!

  FJP_6205

  Och ev så kanske jag kör lite med "gamlingarna" också det visar sig!

  FJP_6781

   

   

  På torsdag är det VP Myhre och till helgen NN1 och NN2  Täkt Borlänge så det är fullt upp tilläggas bör att det är Diggeloo på Högbo 19/8 och den 26/8 Antikrundan så det är fullt upp på alla håll och kanter

  Ha nu en trevlig vecka! Shania/Maggan


  "Man behöver inte vara glad för att man är snäll, men man är alltid snäll när man är glad"

  Ja så var då premiären gjord med "Bell" på tävlingsbanan och vilken premiär det blev!! Succe är ett understatement i detta fall

  Varken "Bell" eller jag var särskilt nervösa (vilket är mkt ovanligt i mitt fall) på lördagen när vi gick ut till startpålen för start i IK1. Det märkliga med denna lilla tik är att man behöver ej vara nervös ty hon är så cool i sig själv och har en mkt bra djurhantering, lyder alltid i alla lägen och har en naturlig förmåga att alltid "ligga rätt" när hon arbetar!

  Jag beslöt mig för att skicka vänster och hämtet var drygt 200m till en början i brant nedförs backe och vad händer? Jag blåser höger istället för vänster när jag skulle korrigera utgången ngt och lydig som hon är tar hon signalen blixtsnabbt! I sista stund ser jag vad som är på väg att ske och blåser vänster och lika blixtsnabbt slår hon ut vänster, där hade jag flyt men tappade många poäng. Resten av banan gick som en dans och delningen skötte hon lysande. Slutpoäng 82p och dom flesta av dom tappade poängen tar jag på mig troligen var jag lite nervös ändå Trots allt var jag super nöjd hon är ju nyss fyllda 12mån och hon imponerade oerhört på alla som var där!

  profilbild

  Sedan var det dags för VP nu var jag revansch sugen och laddad till 1000  nu skulle jag visa alla hur bra hon är när även föraren skärper till sig !

  Skickade henne höger denna gång och hon gjorde som hon brukade göra hemma när jag tränar henne  och domaren gav henne fullt på hämtet dvs 50p som är max resten av banan gjorde hon bra och slutpoängen blev 96p av 100 möjliga. Klart att jag hade siktet inställt på hennes fars poäng (100p) men med tanke på hennes ålder så  är jag otroligt nöjd ändå! Till o med domaren var imponerad och det har aldrig hänt förut att jag har lyckats imponera på en domare

  Nu var om möjlig folk som var där ännu mera imponerad och jag bara gick omkring som på "moln" dagens högsta poäng!

  På söndag var det dags igen och nu startade VP först och denna gång tappade vi 3 på hämtet samt 4p på resten av banan och slutade på 93p på dagens näst högsta poäng självklart är man hur glad som helst.

  Där efter var det dags för IK1 och med en ny betydligt svårare bana vi inledde med ännu en 47:a på hämtet men denna gång hade vi oflyt vid delningen som gjorde att vi tappade värdefull tid vilket gjorde att tiden tog slut vid tratten men slutpoängen blev ändå strålande 79p. 

  Nu var dock "Bell" ngt trött och det är extremt imponerande bra gjort av en så ung hundatt gå dubbla race i två dagar!

  FJP_6205

  Att på 2dagar få 96 respektive 93p vid 12mån ålder har tydligen ingen annan så ung hund gjort tidigare och detta har föranlett att folk har börjat tinga valp efter henne samt att gratulationerna på facebook har varit enorma c:a 130 personer hittills har gratulerat oss både från Sverige , Norge , Skottland och Australien.

  128 st har tittat på henne på youtoube det kan du också göra gå in på "Bell 9 mån" den filmen gjordes tidigt i våras när jag hade startat upp henne för träning. Filmen har gjorts av bästa väninnan Susanna Myllykangas och alla bilder du ser på "Bell" har tagits av Fredrik Persson.

  Jag har drömt om en sån här hund i massor med år och har genom åren haft en hel del mkt bra hundar men aldrig har jag haft någon som denna hon är helt maklös helt enkelt. Hon hade en fullständigt "normal dag på jobbet" i helgen och jag är inte förvånad har sagt hela tiden att hon är grymt bra, det såg jag redan tidigt i våras att hon var "speciell" och det är hon i alla sammanhang och i alla lägen. Hon kan koppla av var hon än befinner sig, hon bara finns där utan att märkas. I jobbet var hon som en "gammal hund" redan från början.

  Tack alla ni som har använt "gilla knappen" samt skrivit gratulationer på facebook det har varit mkt uppskattat för mig och min hustru!

  FJP_6487

  Lazy har flyttat hem igen och det är toppen ty Queen fick nu lite avlastning nu när slakt säsongen har börjat dom två tillsammans är ett grymt bra team!

  Nu ska jag och hustrun njuta och träna våra andra unghundar nu har vi visat att "vi hänger" med i utvecklingen.

  Lev väl! Shania/Maggan

   


  "Det största är inte att "falla" utan att resa sig efter varje fall"

  FJP_6180

  I helgen är det dags för debuten med "Bell" och jag har aldrig startat en sån unghund tidigare hon blev 1år förra veckan, så det känns allt lite pirrigt det skall erkännas! Förvisso är "Bell" en undantags hund men tävling och prov ngt helt annat än träning på hemmaplan!

  FJP_6207

  Jag har dock aldrig haft en mer talangfull hund en denna tik och jag vet att hon besitter en otrolig potential med kapacitet att kunna gå i IK2 och där placera sig mkt bra! 

  Till helgen möter hon tuffast tänkbara motstånd i form av etablerade hundar som till o med har tävlat IK2  sådet ska bli spännande att se hur hon tar sig an den uppgiften? Det ska troligen regna på lördag men vara uppehåll på söndag så dom yttre förutsättningarna lovar gott, med andra ord det finns inget att skylla på om det går åt hel..........

  Så nu knyter jag näven i fickan går in i "bubblan" och fokuserar på uppgiften som ligger framför oss, tillsammans gör "vi" ett bra resultat och tillsammans tar vi en ev motgång  om det mot förmodan skulle bli så! Fortsättning följer...........Shania/Maggan