Bloggkalender

«oktober 2016»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
We moving on!
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "All in"

  Det har varit en härlig dag med ett strålande höstväder och äntligen sken solen igen!

  Förra helgen och speciellt då på söndagen då jag fick prova det nya VP var en riktig själv förtroende bost för mig! Samtliga domare hade godkänt mig och Jet med god marginal det kändes för jäkla bra !

  Tränar Jet varje dag och hon går bra riktigt bra hon får allt mer stil och börjar närma sig Bell med stora steg!

  Det var länge sedan jag har sett en sån snabb utveckling på en hund, och det känns riktigt bra med henne!

  Hennes far Huthinssons "Jock" är en synnerligen bra hund som varit i final dom senaste 2 år på International dvs världens svåraste vallhundstävling i vart fall konkurrans mässigt!

  Så om inte "solen trillar ner" på söndag så kommer Jet att klara av sitt VP jag vågar sticka ut hakan och säga det  jag känner mig lika säker på Jet som jag gjorde på Bell i augusti  när hon grejade sitt VP.

  Det är inte mkt som skiljer dessa två unga tikar man skulle kunna säga att dom är i stort sett jämnbördiga såväl härstamningsmässigt som kvalite mässigt och det känns fantastiskt bra! Jet får bara mer o mer stil när hon arbetar och har ett mkt bra driv när hon går mot fåren.

  CIMG5937

  Nu har vi kört iväg alla grisar och lamm till slakt och även ankorna är slaktade, det känns onekligen tomt det skall erkännas  men sånt är livet och framför allt mitt jobb dvsatt föda upp och leverera till hotellet.

  CIMG5993

  Snön håller på att köras ut och i helgen kan folk åka skidor på Högbo helt otroligt men ändå sant!

  Så till sist på söndag åker vi till Krylbo och tar oss an den uppgiften som är i form av ett VP!

  C U Shania/Maggan


  "När det tar emot ska man öka takten"

  Det är "många bollar" i luften just nu: Igår sålde vi samt skickade iväg 2baggar till Finland vi är dom första i vart fall från Sverige att exportera Dorper dit vilket är ett bra betyg på våran verksamhet och på våran strävan efter att få fram så bra avelsdjur som möjligt! Vi hade ett kanon år beträffande dräktigheten förra året och det bidrog starkt till att efter frågan på våra djur ökade markant lägg därtill att vi ligger på mellan 22-23kg (slaktvikt) i snitt på slakt lammen.

  Ytterligare 2 baggar såldes i söndags så därmed har vi sålt våran "gamla avelsbagge" samt 3 ung baggar i år samt 4 tacklamm vilket känns super bra! 

  Dom 130 ankorna är numera i "ankhimmlen" och nu görs fårhuset i ordning för installning av tackorna.

  Även grisarna börjar minska och dom sista åker nästa vecka + dom sista lammen sedan har vi levererat över 4ton gris kött samt 1 ton lamm kött  samt 200kg anka en ansenlig siffra onekligen.

  Och framgångarna har inte låtit vänta på sig vid mathantverks SM tog vi silver på våran egen tillverkade gris sylta samt även silver på en av våra ostar. Tilläggas kan att vi förra året tog guld på en lammsylta och silver på en annan ost. Så Högbos råvaror levererar kan man lugnt konstatera!

  I helgen är det årets domar konferrans på Lekeberga och nytt för i år är att jag har blivit ombedd att ta med en av våra unghundar för att prova och få bedömd på den nya VP banan. Ngt pirrigt att stå inför landets alla domare ch bli synnerligen kritiskt bedömd! 

  Men jag ser det som ett tillfälle att prova henne på ny plats inför nästa helgs stora utmaning nämligen ett riktigt VP i Krylbo. Vi har fått start nr 11 av 20 startande ett helt ok nr.

  Så det blir väl till att träna ännu "lite"mera nästa vecka om detta ska gå vägen  men oavsett hur det går så är Jet samma goa lilla tik ändå det är viktigt att komma ihåg!

  CIMG6190


  "Var dig själv annars går det åt skogen"

  Burndale Tom är nu såld till en får gård där han kommer att få mkt jobb fram över! Och vi önskar dom nya ägarna stort lycka till!

  CIMG6165

  I lödags morse tittade jag ut från köksfönstret och såg en älgtjur komma gående väckte hustrun för att visa henne den pampiga tjuren en 4 taggare! Hustrun tittade ut och såg 2st föörutom 4taggaren även en 6 taggare och plötsligt kom det även en 10 taggare också det var rena älgparaden utan för fönstret 2 dagar innan jakten började!

  Förra helgen hjälpte jag till på SM båda dagarna och det var trevligt!

  Tävlingarna och arrangemanget var jätte bra vädret likaså!

  Men i ärlighetens namn så var sorteringarna i finalen som vanligt trista ugnefär som att titta på "målarfärg som torkar"!  

  I slutet på denna månad ska jag starta Burndale Jet på VP det ska bli spännande och hon har utvecklats sig till mkt stor belåtenhet!

  CIMG6180

  Kan redan nu säga att jag verkligen gillar Jet hon besitter mkt kvalite och har tryck när så krävs och dessutom en "motor" som är "turboladdad" hon ger sig aldrig! Att hon är av yppersta blodslinjer gör inte saken sämre  Om det inte skulle lyckas på VP är det Anders fel ty det är han som har triggat mig att starta Jet i år ty jag hade tänkt göra det till nästa år !

  Skulle det däremot mot alla odds lyckas är även detta Anders förtjänst ty hade inte han sagt ngt hade jag aldrig ens tänkt tanken  på ngt VP i år!

  Alltid skönt att ha någon att skylla på 

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan