Bloggkalender

«november 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Idel ädel adel"

  Joe (Jills far)

  Detta är "Joe" far till "Jill" och här nedan ser ni stam tavlan på honom.

  stamtavla Joe (Jills far)

  Som synes är det ytterst kompetenta hundar i denna stam tavla vilket bådar gott den dagen om det skulle bli aktuellt att avla på "Jill".

  Efter några dagar med stark blåst har nu lugnat ner sig och det har blivit riktigt behagligt att vara utomhus i det nollgradiga vädret.

  Flocken har tagit emot sin ny medlem på ett bra sätt och hon har blivit "en i gänget" i övrigt får hon tid påsig att acklimatisera siginnan träningen kommer att starta.

  ha en fortsatt bra vecka! Shania/Maggan


  "Tomten kom tidigt i år"

  Första "julklappen" kom igår se nedan!

  Vi har kompletterat kenneln med ytterligare ett nyförvärv denna gång blev det en imp från Holland! Det dök upp ett erbjudande som vi ej kunde tacka nej till och vi lyckades  "ro denna hundaffär i hamn"!

  Jill

  "Jill" 7 mån

  Uppfödare är  den mkt kända Serge i Holland och "Jill" har Serges mkt kända och välmeriterande "Gary" till morfar. En blodslinje som jag har tittat lite extra på en längre tid och som det känns mkt bra att ha i kenneln

  "Jill" är tänd till tusen men i övrigt helt otränad så det blir mkt att arbeta med men det jag har sett hitills ser mkt trevligt ut och att träna upp en unghund är bland det roligaste jag vet  

  Och efter som såväl "Bell" och "Jet" blev godkända detta år så har jag nu i och med detta förvärv ngt att se fram emot att träna upp under 2017 och på det viset får prova den nya vp banan.

  Nu har vi 3 helt olika blodslinjer vilket gör att vi kan avla fram olika typer av hundar samt att vi blir mindre "sårbara" om det skulle dyka upp ngt oväntat framöver.

  Så här bra "rustade" har vi aldrig varit tidigare och det känns super häftigt och mkt spännande att ta sig an framtiden på hundfronten!

  Att vi dessutom kommer att ha bra arbetshundar att kunna använda i jobbet är det absolut viktigaste!

  Såväl "Bell" som "Jet" har imponerat stort på såväl domare som andra hund människor när dom har visat upp sig och valpar är tingade efter båda, så väl inom landet som utomlands vilket är jätte kul!

  Ett oförglömligt ögonbliick detta år var när jag körde" nya vp banan med "Jet" i oktober inför landets hela domarkår! Och som hon imponerande på samtliga och vilka poäng dom delade ut helt otroligt!!

  Så himla stolt jag var den dagen helt obeskrivligt, att veta att jag har hundar som kan konkurera med alla andra och att det bara är upp till mig personligen om jag bara ids göra det är en härlig känsla!

  Idag är det första advent och sakta faller det snö och marken är snart helt täckt precissom det ska vara

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan

   

   

   


  "Det som göms i snö kommer upp i tö"

  Så var vintern över förnen tid snön är nästan helt borta och det har regnat i flera dagar vilket innebar att dom 40cm snön som kom tidigt denna månad är ett minne blott! Allt arbete har smält bort kan man säga

  Personligen gör det mig inget alls tvärtom lite snö till julmarknden den 11/12 vore trevligt samt en vit jul större behov av snö har jag inte! 

  Det är otroligt skönt att ha en bra 4-hjuling när det snöar det kan jag inte nog betona den har varit outstanding!

  Glömde nämna i förra blogg inlägget att ngt av det största som hände -16 var när jag tog körkort för  tungt släp det var en för mig mkt stor bedrift ty man var tvungen att även ta om körkort för bil samtidigt! 

  Så  det var 3 stora händelser -16 förutom körkortet dom 2 VP proven med dom mkt höga poäng det var en grym känsla och ett minne jag för alltid kommer att bära med mig  Och det är ju ingen hemlighet att "bakom varje framgångsrik människa står det en hustru" CIMG5652

  Tackorna scannades i veckan och det blev som vanligt numera ett otroligt bra resultat 99% dräktiga vilket var mkt glädjande

  Det är många faktorer som spelar in och sammantaget kan man bara konstatera att jag har gjort det mesta rätt!

  Jag har under året tränat upp 4 unghundar på tackorna och tränande ända till snön kom jag tror att det har gjort tackorna gott att få röra på sig även under betäckning   bra kondition har aldrig skadat någon!

  CIMG5897

  Har praktiserat min filosofi i alla år och har ugnefär samma resultat!

  I övrigt har jag fått ett erbjudande som jag har tackat JA till mer om det nästa gång men jag kan lova att det mkt spännande saker på G! 

  November är snart över och julen närmar sig med storm steg det ska bli mkt trevligt

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan


  "Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat."

  CIMG6225

  Vintern har tagit ett stadigt grepp om oss och den kom väl tidigt i år, vi har fått c:a 40 cm snö och det mesta av tiden har ägnats åt snöplogning

  Denna tid på året har man tid till reflektion och efter tanke och för min personliga del har det varit ett kanon år på alla fronter inte minst på hund fronten våra nya hundar har "gått som tåget" och verkligen tagit för sig på alla sätt!

  Det ska därför bli otroligt roligt att se hur dom utvecklars sig nästa år efter en lång vinter det brukar "hända" en del efter en så pass lång frånvaro från vallnigen.

  CIMG6224

  Vi har nu en perfekt sammansatt "flock" där alla individer lugn och harmoni såväl inne som ute och det är mkt enkelt att handha dem. Jag har dom med på jobbet varje dag och även där finner dom sig väl tillrätta.

  En länk finns numera på framsidan (i rött) där Jet visar en del av sitt kunnande klicka gärna på den!

  Det ska bli några dagar med mildväder nu vilket är ok tids nog kommer det nog mera snö.

  På onsdag har vi scanning det ska bli spännande hoppas bara att det ej blir "så bra" som i fjol ty det var alldeles för bra  vilket fick till följd att det blev en mkt lång och jobbig vinter.

  Snart är det första advent vilket är speciellt att få tända lite mysig julbelysning.

  Ha nu en fortsatt bra vecka! Shania/Maggan


  "Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!

  I min förra blogg stack jag ut hakan och sa att om inte "solen trillar ner" så kommer Jet att klara sitt VP och "solen trillade inte ner" tvärtom trots eller oavsett knepiga får som verkligen ifråga satte hundar så fick vi 90p av 100 möjliga  och det var dagens näst högsta poäng 91p var för övrigt dagens högsta poäng!

  CIMG6220

  Jet gick som normalt går dvs bra, och trots att hon blev mkt starkt ifrågasatt i hämtet av tackorna var det aldrig några tveksamheter eftersom hon har bra tryck och är beslutsam så skötte hon uppgiften bra men hon tappade 9p på hämtet (ngt irriterande) men det var inte mkt att säga om ty hon fick verkligen visa sina kvaliteer! Fösning och drivning blev det fullt på men så var det fållan som var besvärlig det hade för övrigt tackorna visat hela dagen dom gick defenetivt inte in frivilligt och väl inne så försökte dom "nita" hundarana som kom in i staketet, det var det en hel del som fick erfara. 

  Nåväl med stor beslutsamhet och bra balans tryckte Jet in dem men vi tappade 1p sedan skulle tackorna ut och mkt riktigt där åkte Jet på en riktig smäll men svarade tillbaka och satte tackan påplats när hon blev anfallen varpå alla tackorna bestämde sig snabbt för att det var nog bäst att gå ut ur fållan. Full poäng och lyckan kände inga gränser !

  Jet är en bra tik med stortalang och har bra kullsyskon samt föräldrar av god kvalite! Hon kommer att tillföra mkt i vårt fortsatta avelsarbete.

  Ska nedan visa några bilder på hennes mkt kända far R J Hutchinssons "Jock" som för andra året i rad har gått till final på International!

  2016_ENGLISH_R_J_Hutchinson_JOCK_0769

  Här är "Jock" från International finalen -16

  DN7A0781

  "Jock" Internationale -16

  DN7A0775

  "Jock" i finalen på International-16

  Nu har jag startat VP 3 gånger denna säsong med 2 mkt unga hundar och har på dessa två tikar fått  90, 93 och 96p vilket är riktigt bra och jag är själv klart super nöjd! Nu har jag visat att min satsning med att köpa in någrabra hundar har lyckats vilket var målsättningen. Kanske kommer dom ut i Ik1 kanske inte det återstår att se om jag känner för det nästa säsong ty roligast är detatt träna upp dem sedan är det roliga över.

  Snön vräker ner utanför fönstret men vad gör det nu blir det vintervila som gäller för både mig och hundarna allt är så att säga slut för denna säsong.

  Och det känns bra! Till sist vill jag säga "tack Anders för att du puschade mig till att starta Jet denna säsong"! hade du inte gjort det hade jag aldrig kommit mig för ty för en månad sedan var Jet i stort sett otränad!

  Stort tack och någon jag är evigt tacksam emot är min underbara hustru, ty hur många timmar jag än lägger ner på hundträningen så är det aldrig några klagomål tvärtom finns det alltid ett intresse och en fråga "hur gick det idag då"! Helt makalöst roligt att kunna få ägna sig åt det roligaste jag vet nämligen att träna upp en hund!

  Stort grattis också till Stina och Lake som också blev godkända i helgen  well done!

  Nu ska vinterdäcken på ty det är en klass 1 varning om rikligt snöfall! 

  Ha det bäst Shania/Maggan