Bloggkalender

«juli 2017»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Tuffaste vintern på 20 år!
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015

  Blogg

  "Man kan inte laga ngt som ej har gått sönder"

  Tog beslutet idag att starta Jill på IK 1 i år trots hennes ungdom hade tänkt vänta tills nästa år med henne men hon har utvecklats sig så pass bra att jag ej behöver skämmas för henne och med lite "flyt" så ska vi kunna tas oss igenom utan några större missöden.

  Jill gör aldrig några dumheter varken i jobben eller på träning men man får verkligen betrakta henne som en "underdog" (slår i underläge) dit jag har anmält henne ty hon möter flera IK2 hundar (hundar som har startat flera gånger i högsta klassen dvs i IK2) och det är tufft för en "rockie"( nybörjare) men jag åker inte dit för att träna utan för att tävla och trots att  motståndet är ngt övermäktigt så har jag mina egna målsättningar och uppfyller hon dom då blir jag mkt nöjd .

  Tävlingar är ett kvitto på den träning man har lagt ner på sin hund vilket innebär att om man har gjort "läxan hemma" behöver man ej riskera att sin hund ska göra bort sig

  Jill och Shania

  "Jill"

  Stamtavla Jill

   

  Har i veckan fått stamtavlorna från ISDS på både "Jill" och "Jet" och jag är mkt stolt över att kunna visa alla att det är bara topphundar bakom mina ung tikar "Jet" och Jill" det bådar gott framgent då har jag ett gott utgångsläge för framtida avelsarbete och att man har investerat långsiktigt rätt när det gäller avelsmatrial ty som alla kan se är det mkt meriterade hundar som dessutom är utom ordentliga nedärvare.

  "Jet" ska paras med "Sid" en son till den berömda "Gary" som nyligen blev 3:a på VM! "Jets" far "Jock" var också med på VM men tyvärr gick han ej till final det gjorde han däremot på International både -15 och16.Sid1

  "Sid"

  Stamtavla Sid

  CIMG6183

  "Burndale Jet" en härlig hund som aldrig sviker mig i det dagliga jobbet, mjuk och samarbets villig men som ändå kan koppla av helt när hon inte ska arbeta, hon har även varit mkt lätt tränad. "Jet" är friröntgad med A-höfter fick 90p på sitt VP av 100 möjliga på besvärliga får  kom på 4 plats i sin IK1 debut på om möjligt ännu mera besvärliga får

  Jag har mkt stora krav på min hundar som ska arbeta här på Högbo bruk då det är en väldigt speciell miljö som dom ska fungera i, "Jet" uppfyller dom kraven med bravur

  " Sid" och "Jet" är båda även gentestad mot CEA och IGS och har normal status dvs har ingen av dessa anlag i sina gener och följdaktningen kan ej deras valpar ha det heller   självklart kommer vi att behålla en valp i denna kombination fattas bara annat  vi tror stenhårt på den här kombinationen och är mkt förväntansfulla på att den ska bli "gjord"!

  Stamtavla Burndale Jet

  Det finns fortfarande möjlighet att tinga valp efter "Sid" och "Jet" och man kan gå in och se film på "Jet" om man söker på Finn-vallen på Facebook! Tilläggas kan att "Sid" är klar till kvarts SM!

  Till sist kommer här några bilder på några mkt berömda hundar av världs klass som ni hittar i stamtavlorna dels är det Serges "Gary" som är en nedärvare av sällan skådat slag och som har vunnit det mesta som går att vinna!

  "Gary" hade förutom sig själv 4st avkommor med sig i VM finalen 2017 detta är fullständigt unikt och har aldrig tidigare hänt!

  Gary

  Och en annan fantastisk hund Serges "Glenn" 

  Serges Glenn

  Båda dessa hittar ni i "Sids" stamtavla.

  12227591_10153280481671551_3569274604016399156_n

  Bobby Daziels "Spot" en också dokumenterad nedärvare honom hittar ni i "Jets" stamtavla. "Spot" hade en son "Burndale Cheif" som gick till VM semifinal 2017.

  Nedan finalist -15 och -16 på International R Hutchinsons "Jock". "Jock" var även han med på VM 2017!

  Vi pratar VM dvs världens bästa vallhundar (bordercollie) så som du käre läsare kan se det kommer att vara en fantastisk stamtavla på dessa valpar!

  Detta var bara några av alla otroligt fina hundar som du hittar i stamtavlorna!

  Hutchinsons Jock

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan


  "Det är 4 olika årstider innan kl 11, hur ska man klä sig?"

  Så var debuten avklarad och sammantaget blev det godkänt! Det var mkt lättfotade får som mina unghundar hade svårt att få "grepp" om, och dag 1 var betydligt svårare än dag 2 men trots detta så kom Jet 4a och Bell 5a första dagen  Dag 2 gav jag fel kommando några gånger vilket fick ödestigra konskvenser samt att ingen av hundarna såg får när jag skickade, vilket gjorde att jag fick "blåsa ut" dem detta gjorde att det blev fel redan från början Bell gick ut på tok för mkt och fåren passade på att springa till uttaget. 

  Bell

   

  I Jets fall så kom vi till fållan men hon hade i sin grupp en tacka som utmanade henne flera gånger och till sist manade jag på Jet så att hon sakta smög upp så att hon stod nos mot nos med tackan , men tacka behövde en tillrättavisning och på ett mkt artigt vis så markerade Jet vilket gjorde att tackan gav upp  det var ett imponerande arbete av Jet men där bröt både domaren och jag samtidigt det hela.

  Det är mkt tillfredställande att ha hundar som är "rena i huvudet" och aldrig skulle komma på tanken att bita bak eller i sidan på ett får , utan att ha kraft och mod att kunna bara gå ända upp till tackan rakt framifrån

  Mina unghundar har aldrig varit på denna typ av får och var bland dom yngsta i startfältet där dom fick möta flera som startat i IK2 och trots det skämde dom inte ut sig det tar jag med mig till nästa tävling

  Sid Jörgen Olssons hund vann IK2 på ett imponerande vis vilket var super kul då jag ska para Jet med honom i höst  Sid är klar sedan länge till kvarts SM för övrigt!

  Jörgen och Sid

  Sammantaget var det 2 mkt trevliga och roliga dagar där nya kontakter skapades


  "Hör vad du säger,men glömt va du sa"

  Nu börjar det dra ihop sig för att tävla med "Bell" och "Jet" det ska bli spännande

  Men samtidigt är jag lite kluven och det hade kännts ännu bättre om det hade varit efter 15/8 ty då hade moral och rättvisa gått hand i hand tyvärr är detinte så än så länge, som det är nu kan man hänvisa till vad regelverket tillåter och på det viset starta både på fm och em! Efter det så får man bara möta likvärdiga ekipage som är i den klass där dom hör hemma!

  Som IK 1 ekipage får man inte beträdda banan innan start med sin hund men likafullt så är risken betydande att man för möta ett IK2 ekipage som redan gått banan då dom på vissa tävlingar har båda klasser samma dag genom att ha IK2 på fm och sedan starta IK1 på em  eller så har man den ena klassen ena dagen och den andra dagen efter och på så vis har man Ik1 som en träningsrunda innan man startar i den högre klassen

  Träna gör man hemma innan tävling och erfarenhet får man genom att låta sin hund jobba i praktiskt arbete så mkt som möjligt.

  Hur moraliskt rättvist är det? Ok regelverket tillåter detta vansinne till den 15/8-17 sedan är det slut tack o lov på detta fullkomligt obegripliga!

  Jag har aldrig och skulle aldrig komma på tanken att starta någon av mina hundar annat än i den klass dom hör hemma i för mig är rättvist tävlande så långt det nu är möjligt A och O annars kan hela tävlandet få vara för min del! Kan ej glädjas åt ett resultat jag ej har förtjänat så enkelt är det!

  Nog om detta synnerligen trista ämne.

  Träningen av "Bell" och "Jet" har gått skapligt och jag hoppas att vi får till det i veckan och blir det inte så har jag inget att skylla på i vart fall. Då är vi helt enkelt inte bättre än så för dagen  dom är unghundar båda två och dagsformen kan växla från dag till dag, men en normal dag ska vi ivart fall kunna ta oss runt  utan att behöva skämmas ty annars hade jag ej anmält dom

  Bell

  "Bell"

  CIMG6183

  "Burndale Jet"