Bloggkalender

«oktober 2020»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider
Våren är här och denna vår är ingen annan lik pga corona!
Nytt spännande år!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2020
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015

  Blogg

  "En skeptiker ifrågasätter påståenden men omfamnar sedan bevisen,en förnekare ifrågasätter påståenden och förkastar sedan bevisen!

  FJP_6807

  Ett hundliv är kort och det gäller att ta vara på den tid man får ha tillsammans!

  Det är så lätt att ta allt för givet det gäller det mesta här i livet men det jag tänker närmast på är hon på bilden här ovan Finn-vallens Lazy!

  Dom flesta av alla mina hundar har bringat mig mkt glädje men få om än någon har gett mig så mkt glädje som Lazy i så väl i vardags arbetet som på tävlingar/uppvisningar!

  FJP_6781

  Jag har haft stora framgångar genom åren med många hundar men när jag ser tillbaka på dom 62 bc jag har haft så hamnar Lazy högst upp hon är den bästa jag har haft även om många andra har varit väldigt bra och några har varit champions!

  Lazy är dock den första hund som jag tillsammans med genomfört den optimala tävlingen med, den tävlingen där alla moment inte gick att göra bättre ett helt enkelt ett fulländat race!

  Den dagen var "vi oslagbara" kändes det som, har aldrig kännt eller upplevt ngt liknande när jag tävlat!

  Lazy har aldrg vid ngt tillfälle gjort mig besviken utan alltid presterat på topp oavsett om det har gällt djurslag som ankor, grisar kor eller får!

  Hon har varit klubbmästare i 2 olika klubbar tagit en dubbel tillsammans med Finn-vallens Queen i både Norge o Sverige inom loppet av en månad, var bästa hund över 3 dagar i Hudiksvall för 2 år sedan där hon vann sista dagens tävling!

  Det är en makalös känsla att ha en hund som man vet kan slå vilken annan hund som helst på en tävling oavsett vilken klass man skulle ha startat i den kapaciteten är sällsynt men likafullt hade Lazy den!

  Att jag sedan ej har haft ambitioner att tävla henne högre än IK1 det beror på mig och mitt eget ställningstagande inte på henne kapacitet

  Hennes kännetecken har varit hennes lyhördhet/lydighet samt mkt stora djurkänsla , stil o balans men också beslutsamhet.

  Jag kommer att sakna henne ngt alldeles oerhört kan jag lova och att hitta en ersättare till henne blir inte lätt!

  Jag kommer mkt väl ihåg när Bobby Daziel såg henne för några år sedan och uttryckte sig följande: !That Shania is a real good bitch"! Hur stolt blev man inte då? Få höra dom orden från "mästaren him self" det är  otroligt stort och ngt jag aldrig glömmer!

  FJP_6487

  Nu är dock tiden inne att låta Lazy få pension ty allt slit genom åren har tagit hårt på hennes kropp och jag vill att hon ska få leva några år till och säger därför: Tack Lazy för allt du gett mig under alla år, du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta men nu skiljs våra vägar åt men du ska veta att jag är omåttligt stolt över att vara din uppfödare/tränare och ägare!

  Nu ska jag träna upp en ny hund och det känns som jag har en riktigt lovande unghund på G!

  Bell heter hon och hon är anmäld till ett par tävlingar men p.g.a. hennes ringa ålder 10mån så väntar vi till agusti innan premiären blir av!

  Till veckan åker vi utomlands på semester det ska bli super kul och vi ska njuta av alla upplevelser, dessutom kommer det att bli toppen väder dit vi ska !

  När vi kommer hem väntar så väntar våra "nyförvärv" på oss det ska bli hur kul som helst att sätta dom i träning

  Till sist glöm inte att gå in på "kurser" och anmäl er till Bobby kursen i höst ty det finns endast ett begränsat antal platser kvar då flera redan har bokat!

  Shania/Maggan

   

   


   
   
   
  :) ;) :D :( :O :P :| :S