Bloggkalender

«augusti 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider
Våren är här och denna vår är ingen annan lik pga corona!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015

  Blogg

  "Man behöver inte vara glad för att man är snäll, men man är alltid snäll när man är glad"

  Ja så var då premiären gjord med "Bell" på tävlingsbanan och vilken premiär det blev!! Succe är ett understatement i detta fall

  Varken "Bell" eller jag var särskilt nervösa (vilket är mkt ovanligt i mitt fall) på lördagen när vi gick ut till startpålen för start i IK1. Det märkliga med denna lilla tik är att man behöver ej vara nervös ty hon är så cool i sig själv och har en mkt bra djurhantering, lyder alltid i alla lägen och har en naturlig förmåga att alltid "ligga rätt" när hon arbetar!

  Jag beslöt mig för att skicka vänster och hämtet var drygt 200m till en början i brant nedförs backe och vad händer? Jag blåser höger istället för vänster när jag skulle korrigera utgången ngt och lydig som hon är tar hon signalen blixtsnabbt! I sista stund ser jag vad som är på väg att ske och blåser vänster och lika blixtsnabbt slår hon ut vänster, där hade jag flyt men tappade många poäng. Resten av banan gick som en dans och delningen skötte hon lysande. Slutpoäng 82p och dom flesta av dom tappade poängen tar jag på mig troligen var jag lite nervös ändå Trots allt var jag super nöjd hon är ju nyss fyllda 12mån och hon imponerade oerhört på alla som var där!

  profilbild

  Sedan var det dags för VP nu var jag revansch sugen och laddad till 1000  nu skulle jag visa alla hur bra hon är när även föraren skärper till sig !

  Skickade henne höger denna gång och hon gjorde som hon brukade göra hemma när jag tränar henne  och domaren gav henne fullt på hämtet dvs 50p som är max resten av banan gjorde hon bra och slutpoängen blev 96p av 100 möjliga. Klart att jag hade siktet inställt på hennes fars poäng (100p) men med tanke på hennes ålder så  är jag otroligt nöjd ändå! Till o med domaren var imponerad och det har aldrig hänt förut att jag har lyckats imponera på en domare

  Nu var om möjlig folk som var där ännu mera imponerad och jag bara gick omkring som på "moln" dagens högsta poäng!

  På söndag var det dags igen och nu startade VP först och denna gång tappade vi 3 på hämtet samt 4p på resten av banan och slutade på 93p på dagens näst högsta poäng självklart är man hur glad som helst.

  Där efter var det dags för IK1 och med en ny betydligt svårare bana vi inledde med ännu en 47:a på hämtet men denna gång hade vi oflyt vid delningen som gjorde att vi tappade värdefull tid vilket gjorde att tiden tog slut vid tratten men slutpoängen blev ändå strålande 79p. 

  Nu var dock "Bell" ngt trött och det är extremt imponerande bra gjort av en så ung hundatt gå dubbla race i två dagar!

  FJP_6205

  Att på 2dagar få 96 respektive 93p vid 12mån ålder har tydligen ingen annan så ung hund gjort tidigare och detta har föranlett att folk har börjat tinga valp efter henne samt att gratulationerna på facebook har varit enorma c:a 130 personer hittills har gratulerat oss både från Sverige , Norge , Skottland och Australien.

  128 st har tittat på henne på youtoube det kan du också göra gå in på "Bell 9 mån" den filmen gjordes tidigt i våras när jag hade startat upp henne för träning. Filmen har gjorts av bästa väninnan Susanna Myllykangas och alla bilder du ser på "Bell" har tagits av Fredrik Persson.

  Jag har drömt om en sån här hund i massor med år och har genom åren haft en hel del mkt bra hundar men aldrig har jag haft någon som denna hon är helt maklös helt enkelt. Hon hade en fullständigt "normal dag på jobbet" i helgen och jag är inte förvånad har sagt hela tiden att hon är grymt bra, det såg jag redan tidigt i våras att hon var "speciell" och det är hon i alla sammanhang och i alla lägen. Hon kan koppla av var hon än befinner sig, hon bara finns där utan att märkas. I jobbet var hon som en "gammal hund" redan från början.

  Tack alla ni som har använt "gilla knappen" samt skrivit gratulationer på facebook det har varit mkt uppskattat för mig och min hustru!

  FJP_6487

  Lazy har flyttat hem igen och det är toppen ty Queen fick nu lite avlastning nu när slakt säsongen har börjat dom två tillsammans är ett grymt bra team!

  Nu ska jag och hustrun njuta och träna våra andra unghundar nu har vi visat att "vi hänger" med i utvecklingen.

  Lev väl! Shania/Maggan

   


   
   
   
  :) ;) :D :( :O :P :| :S