Blogg

"Man kommer ingen stans om man inte försöker"

2017-09-06 20:00

Idag lastade vi stutarna och kvigan i transporten för hemfärd och därmed var det även dags för Lazy att gör sitt sista jobb på detta djurslag här på Högbo! Och självklart skötte hon det galant, med all den pondus och erfarenhet som hon besitter. 

Tackorna och nöten gick tillsammans i andra änden av hagen så det blev ett hämt på c:a 400m där Lazy först tog tackorna men efter ett "look back" kommando på ett avstånd av 300m så vände hon tvärt tog en vänster signal direkt slog ut i en stor båge gjorde ett perfekt upptag på"nötterna" drev dom lugnt och fint ner till tackorna och tog där efter båda djurslagen fram till mig! 

Därefter följde en sortering som Lazy gjorde blixt snabbt , bort med fåren tillbaks till nöten drev dom in i en mindre fålla och därefter skulle hon trycka upp dom på transporten. Detta moment var extrem svårt då vi hade 6st grisar längst bak i transporten och dom var inte tysta direkt vilket gjorde att nöten ej hade en tanke på att gå in frivilligt! 

Men efter lite "övertalning" så tryckte Lazy in dem och jag fick en klump i halsen och banne mig om det inte  kom en tår också " fan vilken jävla bra hund Lazy är" hon är den bästa jag har haft hitills så är det bara!

Idag rös jag när hon jobbade hon tog i stort sett varje kommando perfekt och visade vilken enorm potential hon har oavsett djurslag!

Dock är hennes tid här på Högbo snart slut och det är med stort vemod beslutet har tagits att våra vägar snart kommer att skiljas åt

Jag hoppas dock att jag kan få en lika bra hund igen någon gång i framtiden ty det har varit ett privilegium att kunna få ha en komplett hund, ty Lazy har verkligen varit komplett och har aldrig gjort mig besviken oavsett om hon skulle arbeta med grisar, nöt, får eller ankor!

Hon har haft grym balans perfekt eye varken för mkt eller för lite, fullständigt orädd, alltid sjyst mot djuren.

Dessutom har hon gjort topp resultat på en hel del tävlingar både i Sverige och vid ett tillfälle även i Norge

Tyvärr har dock Lazy inte nedärvt sin potential i den utsträckning som jag hade hoppats men så är det ibland!

FJP_6455

Lazy den bästa hund jag har haft hitills!


1 kommentarer

Namn: Helena Söderholm Nilsson
Tidpunkt: 2017-09-13 22:31
Vilket arv vi får att fövalta❣ Vi längtar som tokar, det ska bli så roligt. Vi lovar att älska henne lika högt som vi älskar hennes son, Klaz, och de övriga hundarna 💖 Kramar i massor, vi ses snart 💞💞

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S