Bloggkalender

«november 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Regn,regn och åter regn, höstrusket är här!
"Vissa dagar vill man bara kasta in handduken, men sedan inser man att det bara blir mera tvätt"
"Pride make me pride"
Valparna kom precis som planerat!
Hösten är här med allt vad det innebär!
"Nu är det färdig dansat i Norge"
"Man ska vara två för en tango"
Unghundarna är på G!
Corona tider
Våren är här och denna vår är ingen annan lik pga corona!

Senast kommenterade
"You were born to be real, not perfect"
"Gräset är ej grönare på andra sida, det gäller bara att vattna där du står"
"Man kommer ingen stans om man inte försöker"
"Är du trött på en person,låna vederbörande lite pengar och du är av med vederbörande"
"Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!
"Om du inte tror på att du är duktig, kan du aldrig vinna ngt!"
"Livet är en resa av upplevelser och erfarenheter"

Arkiv
2020
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015

  Blogg

  "Vänner är som fiolsträngar - de får inte spännas för hårt."

  I dagens rubrik ligger det mkt efter tanke bakom och den manar alla läsare till efter tanke! Spänner man vänskapen för hårt ja då kan den "gå av" och det spelar ingen roll hur länge den har varit tidigare!

  Mars månad har äntligen kommit och det är härligt ty det är ju årets första vårmånad!

  Vi vaccinerade lammen idag det är ettt vår tecken i sig om en månad ska detta förfarande ske ännu en gång till sedan är lammen redo för att ta sig an bete.

  Det ska erkännas att man är bra sugen på att sätta igång vallnings tränigen av unghundarna nu denna tid innan betes släpp kan inte gå nog fort,det är som när man var lite och väntade på julafton.

  Lydnads träning i all ära men det sedan det blir på allvar och det är nu all träning ska kunna leda fram till en vp start och IK1 start!

  Har sagt det tidigare men det tål att sägas ännu en gång så här bra unghundar har jag aldrig haft nu ska det bli spännande att se hur dom har tagit vintern och om dom har mognat och kan ytterligare steg i sin utveckling

  Queen Hedemora


  "Det som göms i snö kommer upp i tö"

  Ja så var då årets lammning över och det har gått riktigt bra  alla lamm mår jätte bra och växer så det knakar!

  Det är alltid lika skönt när det är klart och nu blir det dags för återhämtning och vila har jobbat varje dag hela detta år och är tacksam att jag inte väntar 800 lamm som en vän gör i Norge!

  Håller på att titta på lite han hunds alternativ till våra ungtikar och har nu bestämt vilken det blir till "Jet"  samt till "Bell"! Vilka det blir behåller jag dock för mig själv tills vidare !

  Tränar unghundarna varje dag , men längtar nu till att jag kan introducera dem på får det är då den verkliga träningen sätter igång.

  Vädret är makalöst sedan en lång tid tillbaka rena vår vädret strålande sol +6.

  CIMG5912

  Nu ska jag ut och njuta av vårsolen!

  På återhörande! Shania/Maggan


  "Lycka utan hälsa kan man vara förutan."

  Det har varit en mkt bra januari med perfekt väder, vilket har haft en stor  inverkan på lammningen som nu börjar närma sig slutet. Det är endast 5 tackor kvar och går det bra så ska det komma 8 lamm till.

  Som alltid vid denna tidpunkt så börjar det kännas att man har jobbat mkt och länge nu! Men när det går bra så känner man inte efter utan då kör man på

  CIMG5928

  Det är dessutom härligt att det har blivit februari ty nu är det snart vår vilket ska bli underbart även om det har varit en mkt lindrig vinter.

  Vinter träningen av hundarna börjar man se resultatet av men nu längtar man efter att släppa dom på får och börja den riktiga träningen

  CIMG5897

   

  Hoppas våren blir tidig, dåjag har några ungtackor som kommer att lämpasig perfekt för att träna hund på

  I övrigt har det inte hänt så mkt förutom att det lammar lite nu och då!

  Trevlig helg Shania/Maggan


  En fattig saknar mycket, en girig allt.

  Årets första stora och mkt glädjande överraskning/nyhet har levererats av tk och tänka sig vilken överrasknig det blev! Äntligen kommer rättvisan att få råda dvs man kommer från och med 15/8-17  ej att kunna hoppa mellan klasserna  har man startat i ik2 med sin hund då får man ta konsekvenserna av det beslutet och hålla sig där i framtiden  ett oerhört viktigt beslut att återgå till det vi hade en gång i tiden. No more ik2 hundar i ik1 äntligen!!!

  För mig var det fullständigt obegripligt att man gjorde om reglerna för ett antal år sedan till detta vansinne som har fått råda fram till nu ,vilket gjorde att ik2 hundar kunde tävla i båda ik1och ik2 t.o.m. samma dag

  Ur rättvise synpunkt var detta beslut fullständigt förödande/mkt orättvist och därför är det otroligt glädjande att man nu äntligen har tagit sitt förnuft till fånga och ändrat tillbaka.

  Allt för ofta ser man hundar som är i ik2 som ej har där att göra orsakerna kan vara flera, hunden kanske inte är mogen/för ung ,dåligt tränad osv.

  Att man dessutom begränsar antal starter per hund till 14/kalenderår  är också bra ty det gör att flera får chansen att tävla med andra ord så är det bra för bredden och där med kvaliten.

  Har man inte lyckats få till några bra resultat på 14 starter bör man kanske stanna hemma och träna mera. Ty tävlingar är ej till för att träna på utan för att visa upp sig och sin hunds kunnande!

  Att man ökar ersättning till djurägarna vid tävlingar är oerhört viktigt om vi ska kunna ha tävlingar i framtiden!

  Så sammanataget är det mkt glädjande det som tk har beslutat och gör att det ska bli riktigt roligt att ta sig an  vallnigs säsongen 2017.

  Och mina slut kommentarer blir: Äntligen!!!! Well done tk!!!  Bra jobbat!CIMG5972


  Gott Nytt År!

  Så var det då 1/1-17 och nyårsafton är avklarad  det gick förövrigt alldels utmärkt! Vid 21.10 tiden small det ngt våldsamt utanför men sedan var det tämligen lugnt tack o lov!

  Fyrverkerier är för  mig ngt helt obegripligt påfund och har så alltid varit personligen hoppas jag på ett total förbud för allmänheten när det gäller fyrverkerier och att det bara skulle vara tillåtet för kommunerna att ägna sig åt dessa aktiviteter!

  Nytt år och nya förhoppningar detta år är målsättningen att göra "Jill" godkänd i det nya VP som träder i kraft detta år. 

  Dessutom tänkte jag starta alla 3 unghundarna i IK1 för hoppningsvis ska dom väl få ett par starter var i IK1 om tiden så medger. 

  Ja det var väli stort sett allt på hundfronten 2017 att kvala dom till nordisk nersurry och unghund-SM är ej aktuellt då jag vet kapaciteten på åtminstånde "Bell" och "Jet" och det räcker för mig!

  Det roligaste är att träna dem samt att jobba med dem praktiskt i jobbet.

  Kanske det blir en tur söderut för lite extra träning några dagar.

  Lammningen står för dörren och det ska bli roligt men väldigt skönt när det är över och man kan se tillbaka på resultatet  det ska komma närmare 50 lamm om allt går bra.

  Till sist god fortsättning på det nya året allesammans!

  Shania/Maggan

   


  "Idel ädel adel"

  Joe (Jills far)

  Detta är "Joe" far till "Jill" och här nedan ser ni stam tavlan på honom.

  stamtavla Joe (Jills far)

  Som synes är det ytterst kompetenta hundar i denna stam tavla vilket bådar gott den dagen om det skulle bli aktuellt att avla på "Jill".

  Efter några dagar med stark blåst har nu lugnat ner sig och det har blivit riktigt behagligt att vara utomhus i det nollgradiga vädret.

  Flocken har tagit emot sin ny medlem på ett bra sätt och hon har blivit "en i gänget" i övrigt får hon tid påsig att acklimatisera siginnan träningen kommer att starta.

  ha en fortsatt bra vecka! Shania/Maggan


  "Tomten kom tidigt i år"

  Första "julklappen" kom igår se nedan!

  Vi har kompletterat kenneln med ytterligare ett nyförvärv denna gång blev det en imp från Holland! Det dök upp ett erbjudande som vi ej kunde tacka nej till och vi lyckades  "ro denna hundaffär i hamn"!

  Jill

  "Jill" 7 mån

  Uppfödare är  den mkt kända Serge i Holland och "Jill" har Serges mkt kända och välmeriterande "Gary" till morfar. En blodslinje som jag har tittat lite extra på en längre tid och som det känns mkt bra att ha i kenneln

  "Jill" är tänd till tusen men i övrigt helt otränad så det blir mkt att arbeta med men det jag har sett hitills ser mkt trevligt ut och att träna upp en unghund är bland det roligaste jag vet  

  Och efter som såväl "Bell" och "Jet" blev godkända detta år så har jag nu i och med detta förvärv ngt att se fram emot att träna upp under 2017 och på det viset får prova den nya vp banan.

  Nu har vi 3 helt olika blodslinjer vilket gör att vi kan avla fram olika typer av hundar samt att vi blir mindre "sårbara" om det skulle dyka upp ngt oväntat framöver.

  Så här bra "rustade" har vi aldrig varit tidigare och det känns super häftigt och mkt spännande att ta sig an framtiden på hundfronten!

  Att vi dessutom kommer att ha bra arbetshundar att kunna använda i jobbet är det absolut viktigaste!

  Såväl "Bell" som "Jet" har imponerat stort på såväl domare som andra hund människor när dom har visat upp sig och valpar är tingade efter båda, så väl inom landet som utomlands vilket är jätte kul!

  Ett oförglömligt ögonbliick detta år var när jag körde" nya vp banan med "Jet" i oktober inför landets hela domarkår! Och som hon imponerande på samtliga och vilka poäng dom delade ut helt otroligt!!

  Så himla stolt jag var den dagen helt obeskrivligt, att veta att jag har hundar som kan konkurera med alla andra och att det bara är upp till mig personligen om jag bara ids göra det är en härlig känsla!

  Idag är det första advent och sakta faller det snö och marken är snart helt täckt precissom det ska vara

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan

   

   

   


  "Det som göms i snö kommer upp i tö"

  Så var vintern över förnen tid snön är nästan helt borta och det har regnat i flera dagar vilket innebar att dom 40cm snön som kom tidigt denna månad är ett minne blott! Allt arbete har smält bort kan man säga

  Personligen gör det mig inget alls tvärtom lite snö till julmarknden den 11/12 vore trevligt samt en vit jul större behov av snö har jag inte! 

  Det är otroligt skönt att ha en bra 4-hjuling när det snöar det kan jag inte nog betona den har varit outstanding!

  Glömde nämna i förra blogg inlägget att ngt av det största som hände -16 var när jag tog körkort för  tungt släp det var en för mig mkt stor bedrift ty man var tvungen att även ta om körkort för bil samtidigt! 

  Så  det var 3 stora händelser -16 förutom körkortet dom 2 VP proven med dom mkt höga poäng det var en grym känsla och ett minne jag för alltid kommer att bära med mig  Och det är ju ingen hemlighet att "bakom varje framgångsrik människa står det en hustru" CIMG5652

  Tackorna scannades i veckan och det blev som vanligt numera ett otroligt bra resultat 99% dräktiga vilket var mkt glädjande

  Det är många faktorer som spelar in och sammantaget kan man bara konstatera att jag har gjort det mesta rätt!

  Jag har under året tränat upp 4 unghundar på tackorna och tränande ända till snön kom jag tror att det har gjort tackorna gott att få röra på sig även under betäckning   bra kondition har aldrig skadat någon!

  CIMG5897

  Har praktiserat min filosofi i alla år och har ugnefär samma resultat!

  I övrigt har jag fått ett erbjudande som jag har tackat JA till mer om det nästa gång men jag kan lova att det mkt spännande saker på G! 

  November är snart över och julen närmar sig med storm steg det ska bli mkt trevligt

  Ha en bra vecka! Shania/Maggan


  "Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat."

  CIMG6225

  Vintern har tagit ett stadigt grepp om oss och den kom väl tidigt i år, vi har fått c:a 40 cm snö och det mesta av tiden har ägnats åt snöplogning

  Denna tid på året har man tid till reflektion och efter tanke och för min personliga del har det varit ett kanon år på alla fronter inte minst på hund fronten våra nya hundar har "gått som tåget" och verkligen tagit för sig på alla sätt!

  Det ska därför bli otroligt roligt att se hur dom utvecklars sig nästa år efter en lång vinter det brukar "hända" en del efter en så pass lång frånvaro från vallnigen.

  CIMG6224

  Vi har nu en perfekt sammansatt "flock" där alla individer lugn och harmoni såväl inne som ute och det är mkt enkelt att handha dem. Jag har dom med på jobbet varje dag och även där finner dom sig väl tillrätta.

  En länk finns numera på framsidan (i rött) där Jet visar en del av sitt kunnande klicka gärna på den!

  Det ska bli några dagar med mildväder nu vilket är ok tids nog kommer det nog mera snö.

  På onsdag har vi scanning det ska bli spännande hoppas bara att det ej blir "så bra" som i fjol ty det var alldeles för bra  vilket fick till följd att det blev en mkt lång och jobbig vinter.

  Snart är det första advent vilket är speciellt att få tända lite mysig julbelysning.

  Ha nu en fortsatt bra vecka! Shania/Maggan


  "Man ska aldrig närma sig en tjur framifrån, ej heller en häst bakifrån och definitivt inte en idiot från något håll"!

  I min förra blogg stack jag ut hakan och sa att om inte "solen trillar ner" så kommer Jet att klara sitt VP och "solen trillade inte ner" tvärtom trots eller oavsett knepiga får som verkligen ifråga satte hundar så fick vi 90p av 100 möjliga  och det var dagens näst högsta poäng 91p var för övrigt dagens högsta poäng!

  CIMG6220

  Jet gick som normalt går dvs bra, och trots att hon blev mkt starkt ifrågasatt i hämtet av tackorna var det aldrig några tveksamheter eftersom hon har bra tryck och är beslutsam så skötte hon uppgiften bra men hon tappade 9p på hämtet (ngt irriterande) men det var inte mkt att säga om ty hon fick verkligen visa sina kvaliteer! Fösning och drivning blev det fullt på men så var det fållan som var besvärlig det hade för övrigt tackorna visat hela dagen dom gick defenetivt inte in frivilligt och väl inne så försökte dom "nita" hundarana som kom in i staketet, det var det en hel del som fick erfara. 

  Nåväl med stor beslutsamhet och bra balans tryckte Jet in dem men vi tappade 1p sedan skulle tackorna ut och mkt riktigt där åkte Jet på en riktig smäll men svarade tillbaka och satte tackan påplats när hon blev anfallen varpå alla tackorna bestämde sig snabbt för att det var nog bäst att gå ut ur fållan. Full poäng och lyckan kände inga gränser !

  Jet är en bra tik med stortalang och har bra kullsyskon samt föräldrar av god kvalite! Hon kommer att tillföra mkt i vårt fortsatta avelsarbete.

  Ska nedan visa några bilder på hennes mkt kända far R J Hutchinssons "Jock" som för andra året i rad har gått till final på International!

  2016_ENGLISH_R_J_Hutchinson_JOCK_0769

  Här är "Jock" från International finalen -16

  DN7A0781

  "Jock" Internationale -16

  DN7A0775

  "Jock" i finalen på International-16

  Nu har jag startat VP 3 gånger denna säsong med 2 mkt unga hundar och har på dessa två tikar fått  90, 93 och 96p vilket är riktigt bra och jag är själv klart super nöjd! Nu har jag visat att min satsning med att köpa in någrabra hundar har lyckats vilket var målsättningen. Kanske kommer dom ut i Ik1 kanske inte det återstår att se om jag känner för det nästa säsong ty roligast är detatt träna upp dem sedan är det roliga över.

  Snön vräker ner utanför fönstret men vad gör det nu blir det vintervila som gäller för både mig och hundarna allt är så att säga slut för denna säsong.

  Och det känns bra! Till sist vill jag säga "tack Anders för att du puschade mig till att starta Jet denna säsong"! hade du inte gjort det hade jag aldrig kommit mig för ty för en månad sedan var Jet i stort sett otränad!

  Stort tack och någon jag är evigt tacksam emot är min underbara hustru, ty hur många timmar jag än lägger ner på hundträningen så är det aldrig några klagomål tvärtom finns det alltid ett intresse och en fråga "hur gick det idag då"! Helt makalöst roligt att kunna få ägna sig åt det roligaste jag vet nämligen att träna upp en hund!

  Stort grattis också till Stina och Lake som också blev godkända i helgen  well done!

  Nu ska vinterdäcken på ty det är en klass 1 varning om rikligt snöfall! 

  Ha det bäst Shania/Maggan

   

     RSS